Кактуси — рослини Нового Світу, тобто походять з Південної  і Північної Америки, а також островів Вест-Індії. Вид Rhipsalis baccifera зустрічається, крім Америки, також в Африці, на Мадагаскарі і Шрі-Ланці, куди, як вважають, він був занесений перелітними птахами. Крім того, людина розповсюдила деякі види кактусів — в основному опунцієві — на всі континенти, крім Антарктиди. Вид Opuntia humifusa поширений у Середземномор'ї і зустрічається на узбережжі Криму, а також на півдні Поволжя. Риса, що виділяє кактуси з інших сукулентів, — спеціалізований орган, званий ареола (areole). Це модифікована пазушна брунька, з бруньковими лусочками, перетвореними на волоски або колючки. Іншою відмінною рисою кактусів є особлива будова квітки і плоду, коли істотна частина квітки та плоду є, по ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

26.09.2014 року в нашій школі відбувся благодійний ярмарок, в якому прийняли участь всі учні школи та вчителі. Цього року як ніколи вразила активність дітей і батьків, їх небайдужість до наших солдат, які перебувають в зоні АТО. На зібрані кошти, за рішенням учнівського комітету, придбано теплий одяг для вчителя ДПЮ Єфремова Ю.І., який несе службу під м. Маріуполь.

Переглядів: 346 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

22 вересня відбулася зустріч учнів 1-5 класів з випускником нашої школи 2009 року, військовослужбовцем збройних сил України 502-го окремого полку радіоелектронної боротьби стратегічного призначення ВЧ-А 1828, начальником станції радіоперешкод стратегічного призначення - сержантом Андрющенком Олександром Володимировичем, який несе службу в зоні АТО під містом Слов’янськом. У ході зустрічі учні школи передали дитячі малюнки для захисників єдиної України, з вірою і надією, що вони врятують Україну і залишаться живими. І щоб скоріше над сходом України стало мирне та безхмарне небо.

... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

19 вересня в рамках Всеукраїнської кампанії “Голуб миру” щодо відзначення Міжнародного дня миру, в Інженерненській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено акцію “Голуб миру”. На неї запросили вихователів і вихованців дитячого садочка “Золотий ключик ”. Розпочали її піснею “Хай завжди буде сонце”, створивши велике єдине коло, взявшись за руки. Учні 11- го класу мали змогу випустити Птаха Миру з надією, що в найближчий час всі люди зможуть порозумітися і буде мир на всій Землі. А кожен представник з класу, виступивши зі своєю промовою, подарував “Планеті Земля” паперового голуба, виготовленого у класному колективі.

Хай завжди буде сонце,

Хай завжди буде небо,

Хай завжди буде мама,

Хай завжди буду я.

... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

Мир- це найдорожче, що в нас є. Ми завжди пам`ятаємо подвиг наших прадідів у роки Великої Вітчизняної війни.

17.09.14 року о 10:00 ранку в селі Інженерному відбувся урочистий мітинг біля пам`ятника загиблим воїнам. На ньому були присутні голова сільради Н.К Кошель, учні школи, гості. Усіх присутніх привітав директор школи Кириченко Ю.М .

Звучали вірші та пісні, в яких вшановували загиблих під час боїв за визволення села Інженерного від німецько-фашистських загарбників. Учні і гості хвилиною мовчання згадали безсмертний подвиг народу в ім`я майбутніх поколінь. Діти поклали вінки до меморіалу.

Ми завжди будемо пам`ятати тих, хто ціною власного життя зберіг мир на землі і звільнив наш край від ворогів. Подвиг народу-безсмертний

... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

На початку спортивного свята на шкільному подвір’ї відбулася урочиста лінійка, під час якої лунав гімн України.

 

За словами вчителів, школярі Інженерненської ЗОШ завжди з радістю беруть участь у різноманітних заходах, особливо спортивних. Адже це не тільки активність та бадьорість на весь день, але й жага до перемоги, здоровий дух суперництва та робота у команді, яка завжди єднає.

 Під час суботнього свята учні з 2 по 5 клас брали участь у різноманітних естафетах та змаганнях із піонерболу. У 6-10 класів були свої змагання, суддею яких виступив учень 11 класу Віталій Волярчук.

 Цікавими та насиченими були футбольні змагання між командами старшої ліги («Легенда» - «Стелсі-1») та молодшої («Мрія» - «Стелсі-2»).

 

За словами судді турніру та тренера команд Віталія Тоцького, гра була видовищною, і перемогла дружба!

Спортивне свято загартувало дітей та подару ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

Першу п’ятницю вересня учні та вчителі Інженерненської ЗОШ провели на свіжому повітрі, мандруючи берегами річки Конка, що за селом. Не тільки відпочили, але й позмагалися та отримали масу позитиву.
     У загальношкільний похід під назвою «Козацький гарт» відправилися учні з 1 по 11 класи разом зі своїми наставниками. Свіже повітря, знайомство з рідним краєм, виховання любові та поваги до природи – не тільки це було метою походу, а ще й активне проведення часу та єднання великої шкільної родини.
     Ну, а як же без розваг, здорового духу суперництва та конкурсів? Участь брали і школярі, і вчителі. 

У конкурсі «Влуч у ціль» переможцями стали учні 5, 8 та 9 класу. У конкурсі «Дарц» у старшій лізі перемогли учні 8 класу, у молодшій - семикласники, перемогу яким значною кількістю очок принесла їх класний керівник Тетяна Федорчук. В інтелектуальному математичному конкурсі між ... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

В рамках проведення місячника «Увага! Діти на дорозі», який проходив з 1 по 20 вересня 2014 року в навчальному закладі Інженерненської ЗОШ 1-3ст. були проведені виховні заходи, які підготували учні 11 класу гуртка ДЮР та учні 8 класу разом з класним керівником, які запросили до цікавої подорожі учнів 1-2 класів. Керівник гуртка – Плетінь Наталія Валеріївна.

Двадцять хвилин – це так, здавалось би, мало часу, але для вивчення правил, які допоможуть в житті – більше, чим досить. За цей час ми встигли поринути в казку дорожнього руху, познайомитися з цікавими героями, як Поміха-Неуміха та Кіт-Веселун, згадати правила  дорожнього руху і навіть потрапити в аварію! Звичайно, ж не справжню, бо тепер знання малюків молодшої ланки дозволять їм ніколи не потрапляти в подібні ситуації. Під час заходу діти малювали, жваво відповідали на загадки і питання, отримували подарунки в якості табличок з дорожніми знаками. Дуже сподобалося атмосфера: дружня, вес ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: CFF | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)