12:59
Людина з турботливим серцем.

Кактуси — рослини Нового Світу, тобто походять з Південної  і Північної Америки, а також островів Вест-Індії. Вид Rhipsalis baccifera зустрічається, крім Америки, також в Африці, на Мадагаскарі і Шрі-Ланці, куди, як вважають, він був занесений перелітними птахами. Крім того, людина розповсюдила деякі види кактусів — в основному опунцієві — на всі континенти, крім Антарктиди. Вид Opuntia humifusa поширений у Середземномор'ї і зустрічається на узбережжі Криму, а також на півдні Поволжя. Риса, що виділяє кактуси з інших сукулентів, — спеціалізований орган, званий ареола (areole). Це модифікована пазушна брунька, з бруньковими лусочками, перетвореними на волоски або колючки. Іншою відмінною рисою кактусів є особлива будова квітки і плоду, коли істотна частина квітки та плоду є, по суті, тканиною стебла.                             Більшість кактусів виглядають дуже красиво в любу пору року. Їхнє атласно-блискуче стебло прикрашене численними, різнобарвними колючками та волосками, однаково гарно виглядають як влітку, так і зимою. Але той, хто хоч раз бачив цвітучий кактус, - що буває у любителів доволі рідко – ніколи не забуде дивної і своєрідної краси його квітки.

Зрозуміло,що кожен кактусист хоче добитися цвітіння своїх рослин і весь догляд, все круглорічне утримання колекції планує так, щоб скласти для цього найбільш сприятливі умови.

От і у нашого директора вдруге за місяць зацвів кактус. Перший раз — на його день народження. А другий раз він процвів аж три дні, що не характерно для таких рослин. Людина, яка з таким теплом турбується про квіти не може бути байдужою до дитячих душ. Його позитивна енергетика передається і дітям і колегам і навіть такій колючій ,на перший погляд не привабливій квітці, як кактус.

 

 

Переглядів: 323 | Додав: CFF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar