23:21
Памятаємо. Відроджуємо. Зберігаємо.

Наша планета Земля наш дім. Ми- часточки Всесвіту. Природа- це ми. Наше майбутнє здоров’я, життя залежить від майбутнього природи. Яке навколишнє середовище залишили нам батьки, таке ми залишим і майбутнім поколінням. Наші діти- майбутнє держави, націїї, усієї планети. Ми ніколи не повинні забувати, що виховуючи дітей власним прикладом, ми  закладємо у їхні душі паростки добра, людяності, милого серця, толерантності, доброзичливості.

     18 травня 2015 року в Інженерненській ЗОШ відбувся незвичайний захід. Рій «Сокіл» разом з учнями 8, 9, 10 класів, з класними керівниками, адміністрацією школи провели екологічну акцію «Добрі справи молодого покоління» на території села Багате.

  

  
  
  
  
  
 
 
  
  
  
  

      Ця ідея виникла ще у вересні 2014 року. Запропонувала її учитель трудового навчання, екологіїї, класний керівник 8 класу Плетінь Н.В. Пропозицію підтримала адміністрація школи, учительський колектив, голова Інженерненської сільської ради Кошель Н.К. Вперед іде історія рідного краю- Батьківщини кожного з нас. Відбуваються важливі історичні подіїї, які залишають слід у душах сучасників. Проходять роки, не стає свідків багатьох подій, але справжні, започатковані ними залишаються у пам’яті людей, у камені, у дереві, у спорудах, у виробах.

      У 1975 році жителі села Багате заклали зону відпочинку на честь 30- річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні, посадивши іви та верби. Тоді село було велике, радісне, гомінке, багато молоді - і справу підтримали. Ідею започаткував Буренко Михайло Федорович, колишній директор колись процвітаючої Новоселківської картонної фабрики. Саджанці з Оріхівського питомника привіз начальник постачання підприємства – Колісник Віктор Федорович.                                 

    Усім ідея сподобалась то й взялись до роботи!  Результат перевершив сподівання:  око радував чудовий новий парк.

    Спливли за водою роки, багатьох працівників фабрики немає вже в живих, та і самої фібрики теж. А дерева нагадують про гарних людей і їхні добрі справи.

    Учні  Інженерненської ЗОШ І-ІІІ ступенів вирішили продовжити справу батьків і бути гідними їх наслідувачами, відродивши зону відпочинку. облагородити територію.

     З самого ранку всі прийшли з гарним настроєм . Яка ж краса навколо: буяє зелень травня, усе цвіте і бентежить душу, заливчасто співають пташки у передчутті свята у своєму домі.

     Нас радо зустрічала голова Інженерненської сільської ради Кошель Н.К., подякувала за активну життєву позицію, за екологічну свідомість. Всі дружно взялися до роботи: хлопці – важчої, дівчата носили гілки. Робота кипіла. Усім було весело. Все робили дружно з вогником, і радістю.

     На очах територія набирала вигляду парку, гарної зони відпочинку. Це все було на берегах славетної Конки, яка давно не раділа  піклуванню про неї. Не обійшлось і без оригінальних ідей: зробили курінь для відпочинку. Природа і вітер зламали дерево і цим самим підкинули ідею відпочинку у гіллі.

      Робота підходила до кінця. А як же без фото на згадку про благородну справу? Фотосесія вдалася.

      Тепер час і відпочити. Це ми вміємо!

      Швиденько розпалили вогнище, накидали картоплі, сіли кружком. Поки картопля пеклась на вогнищі, супутницею, звичайно, була гітара. Веселі пісні, сміх, гарний настрій, спілкування -  що може бути кращим на природі?!

       Катропля спеклась. Ніщо у світі так не смакує, як картопля з вогнища. Чорні руки і рот, але скільки емоцій і радості!!!

День підходив до кінця.

Голова сільради знову нас відвідала і подякувала. Ми сіли  в автобус і приїхали до школи. Так, цей день запам’ятається на все життя.

        Дякуємо голові сільради, що виділила автобус, класним керівникам, педагогу організатору школи, що організували таку добру справу. Це не просто свято душі, це екологічне виховання, це виховання кращих людських якостей. Якими ми підемо зі школи - залежить від маленьких подій і свят.

       Нам жити на цій планеті, за неї ми відповідаємо уже зараз. Хай же у кожного у душі палає вогнище відповідальності за майбутнє.

                                                                                                                                                                                                               (учениця 8 класу Руських Світлана)

Переглядів: 337 | Додав: CFF | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar